Jump to content
   
ChuckM

Problem with "Shake" at Certain Speeds

Recommended Posts

I bought a 2015 AWD Lincoln MKZ 3.7 one year ago (certified pre-owned with 20K miles).  About 4 to 6 months ago, it developed a vibration or shake but would only occur when driving between 50 and 60 MPH.  I first paid for an alignment for $175 but that didn't fix it.  

 

I took it back in and they had me ride with a technician.  He thought it was occurring because of a problem with the engine brackets coming loose and the engine vibrating, so they replaced the brackets under warranty. That didn't fix the problem.

 

I took it back and they had me ride with the service manager.  He was skeptical that it wasn't normal but I expressed frustration that it wasn't happening the first six months I owned the car, and that at times the vibration is so severe it's uncomfortable riding.  They did a road force balance and I paid another $180.

 

But after a few days, I realized it simply changed the speed window.  It now occurs between 55 and  65 but at times is as rough as it ever was.  I'm taking it back in tomorrow but they've made it clear that I'm going to have to prove to the service manager that there's a problem because they think it's normal road feel and I'm just being picky.

 

Curious if anyone else has experienced this?  And if so, did the dealer ever find a fix?  This is my first Lincoln after 17 years of owning Infinitis, and I never had such an issue with any of the infinitis I owned so I'm getting a little frustrated.

 

Thanks!

Edited by ChuckM

Share this post


Link to post
Share on other sites
   

Welcome, but please do not create duplicate threads.  One post per topic, please.  Duplicates clog up the forums, confuse members who might want to reply and won't get you an answer any faster than a single post.

 

This thread is now closed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×