Jump to content

Custom Search





Welcome to the Lincoln MKZ Forum - home of the Lincoln MKZ Club


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Lincoln MKZ Forum. You must register to create topics or post in our community - but don't worry, this is a simple and free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of the Lincoln MKZ Forum by signing up for a free account today and enjoy these benefits:
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post photos
  • Receive special offers and discounts
  • Invitations to events. . .and more!
Click here to create an account now
 
Guest Message by DevFuse

Check out the Lincoln Continental Forum Here.


Photo
- - - - -

No key detected

whats up?

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Barbmkz

Barbmkz

    New Member

  • Lincoln MKZ Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Region:Canada Ontario
  • LocationPort elgin
  • My MKZ's Year:2014
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:Mkz

Posted 02 March 2015 - 08:17 AM

i start my MKZ 2014 all is good then all of a sudden I get no key detected but car still drives turns off and on anyone else forgetting this issue





Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 JoeBrown

JoeBrown

    New MKZ Member

  • Lincoln MKZ Club Member
  • 348 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationMount Vernon, NY
  • My MKZ's Year:2014
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2014, 3.7L V6, AWD. Ruby Red/ Dune

Posted 02 March 2015 - 08:48 AM

I've gotten that on occassion. It's possible there is some RFI (Radio Frequency Interference) in the area. I know one place where I go it does it all of the time. In any case it seems harmless.


Edited by JoeBrown, 02 March 2015 - 08:49 AM.

  • Barbmkz likes this

#3 SteveB_TX

SteveB_TX

    New MKZ Member

  • Lincoln MKZ Club Member
  • 397 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • LocationNorth Texas
  • My MKZ's Year:2013
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2013 Lincoln MKZ Hybrid, 2013 Ford Fusion SE Hybrid, 2013 Ford F-150 XLT Super Crew Ecoboost

Posted 02 March 2015 - 08:50 AM

i start my MKZ 2014 all is good then all of a sudden I get no key detected but car still drives turns off and on anyone else forgetting this issue

 

Nope.  Never have forgotten it.  Gotten it yes, but it is hard to forget.  ;)


  • william likes this

#4 drolds1

drolds1

    New MKZ Member

  • Moderators
  • 941 posts
  • Region:Decline
  • LocationLI, NY
  • My MKZ's Year:Decline
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2017 MKZ 3.0T AWD Sport Package

Posted 02 March 2015 - 12:18 PM

I've gotten that on occassion. It's possible there is some RFI (Radio Frequency Interference) in the area. I know one place where I go it does it all of the time. In any case it seems harmless.

Ditto.

 

I've gotten a few "mystery beeps" as well.  Remember that issue with the early LSes, Joe? ;)



#5 JoeBrown

JoeBrown

    New MKZ Member

  • Lincoln MKZ Club Member
  • 348 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationMount Vernon, NY
  • My MKZ's Year:2014
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2014, 3.7L V6, AWD. Ruby Red/ Dune

Posted 02 March 2015 - 02:07 PM

Ditto.

 

I've gotten a few "mystery beeps" as well.  Remember that issue with the early LSes, Joe? ;)

I do remember that. I never had it because I had a non-Sport V6.



#6 drolds1

drolds1

    New MKZ Member

  • Moderators
  • 941 posts
  • Region:Decline
  • LocationLI, NY
  • My MKZ's Year:Decline
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2017 MKZ 3.0T AWD Sport Package

Posted 02 March 2015 - 06:03 PM

I do remember that. I never had it because I had a non-Sport V6.

Add it to my single (rain sensing)wiper sweep on sunny days and front parking alert briefly beeping when not that close to anything.



#7 JoeBrown

JoeBrown

    New MKZ Member

  • Lincoln MKZ Club Member
  • 348 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationMount Vernon, NY
  • My MKZ's Year:2014
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2014, 3.7L V6, AWD. Ruby Red/ Dune

Posted 03 March 2015 - 09:02 AM

Add it to my single (rain sensing)wiper sweep on sunny days and front parking alert briefly beeping when not that close to anything.

And still it was a very good car for it's time.

 

ConsumerReports released their "Best & Worst" cars issue. The MKZ did all right. One quote I like in the Profiles covering the Lincoln Vehicles.

 

"The lone exception is the well-executed MKZ sedan, which is based on the Ford Fusion. With a luxurious, quiet interior and ride and handling rivaling a European sports sedan, it's easily the best recent Lincoln in memory."


  • william likes this

#8 NV Rick

NV Rick

    New MKZ Member

  • Lincoln MKZ Member
  • PipPip
  • 50 posts
  • Region:U.S. Pacific Coast
  • LocationPahrump NV
  • My MKZ's Year:2014
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2014 MKZ-h

Posted 05 March 2015 - 07:22 PM

i start my MKZ 2014 all is good then all of a sudden I get no key detected but car still drives turns off and on anyone else forgetting this issue

That happened once near Area 51, but I forgot it happened. Did it? Happen, I mean? :whistling:



#9 3sacrwd

3sacrwd

    New Member

  • Lincoln MKZ Member
  • Pip
  • 10 posts
  • Region:U.S. Mississippi Valley
  • LocationKansas
  • My MKZ's Year:2013
  • My MKZ: mymkz
  • Current Vehicle:2013 MKZ 3.7 AWD

Posted 26 June 2015 - 07:00 PM

It has happened to my wife twice, but normally when she gets in to start it, it tells her no key fob detected, even though she has hers, and in two cases mine as well.  She has to reprogram the key to get it to start the car.  Weird.








Custom Search


Privacy Policy Terms of Service ·