Jump to content
Sign in to follow this  
Suctoes

2013 2.0t awd multiple warning messages.

Recommended Posts

We recently purchased a 2013 2.0 AWD with 57000 on it. Yesterday at separate times I got, "adaptive cruise control not available." Then later in the day I got "check adaptive headlamps." I'm starting to worry we got a car with electrical gremlins. That scares me because, as a car guy I know how hard electrical problems can be to diagnose and fix. Has anyone here had any issues like this?

FYI I tried searching the forum for these issues but didn't really find any threads pertaining to these problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

These kinds of things pop up with these cars when the voltage drops.  How old is your battery?  If it's the original, the first thing I'd do is replace it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the idea. The jeep we traded in was the exact same way. I'll test the battery, as I have no idea how old it is. I know it's not the o.e. battery, it's a napa battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tested the battery it tested very good. Today when I started it, it went throught its normal start up procedure then 5 seconds later did it again a second time thought the start procedure. Strange to say the least.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×