Jump to content
   
Chief7

Sync 3 locks up with iPhone XR or 8+

Recommended Posts

Since the first week I've had my 2019 MKZ I've had problems with the Sync 3 (initial phone iPhone 8+).  The general symptoms are starts normal in home screen and then, after driving 50' the screen locks up, turns blue, until speed is <10mph and then the back up camera shows up on the screen, and no controls work: A/C, radio, phone, etc.  After a month of trouble shooting the dealer replaced the APIM and things were better for about a month.  Over the last two weeks these symptoms, and other variations on the theme, have increased in frequency.  I switched to an iPhone XR on 6/22 - about the same time they replaced the APIM - but it has just started acting up almost daily over the last week or so.  The dealer's ace tech guy spoke with Ford and they said the problem MAY be the phone.  They just did a reset to manufacturer's set up, and we have NOT synched the phone - which is a bit of an inconvenience in a $38000 car to say the least!!  Like most I use my phone a fair amount while I am driving.  Fortunately I am not in GA or NY where I'd earn an expensive citation for holding onto my phone.  

The photo below is one of those variations - the home screen navi info on the left, and a blank screen with the + for zoom on the back up camera and the back up alert info on the top right.  This is the latest variation.

The question is - have any of you experienced a similar problem and, if so, how did you resolve the problem??  I am anxious to hear!!

3i4oKsV2Tg6I2+Tdl21NIA.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
   

Best Solution is to get an android phone and test it out and see if the same problem arises. If thats the case it's their head unit solution or software so upgrade it. If it works with your Android phone , try an iPhone XS / X and if that works. It's probably your phone or the cable your are using with the port. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If Sync 3 ever locks up, the hard reset command is to hold down the audio power button and next track button for about 6 seconds.

It should help you get Sync 3 up and running again while driving.

Edited by Zalvern

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thread moved to appropriate forum.  The Lounge is intended for off-topic discussions, per the first post in the forum:

Quote

This forum is not for technical and modification discussion.  

If you need to post a mod & tech question, please post in the appropriate section.

  •  

 

Edited by drolds1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×