Jump to content
   
IraF

Why did i Downgrade from Sync3 build 17276 to Sync3 to 2.3?

Recommended Posts

To put it very simply I have a 2017 MKZ Hybrid which at one time was working with Android Auto

google Maps and Waze) when my Galaxy Note 8 was connected and this showed up on the Navigation Screen

However when the system was updated to Sync3 3.0 Build 17276, android Auto and Waze no longer worked on the screen and in fact the people

at Lincoln told me there was a bug that prevented this from working. Perhaps in your vehicle it does work.

So how did I convert back to Sync3 2.3

I d/l the Australian Version of sync3 2.2 and changed autoinstall.lst to autoinstall.txt for editing purposes and then changed back to autoinstall.lst.

When system was finished updating I checked to see if androidauto(Google Maps and Waze) was working on the navigation screen when my phone was connected, and sure enough it was.

Next step was to upgrade fro EU 2.2 to 2.3 US

I d/l sync3 2.3 from ford

and edited autoinstall.lst to autoinstall.txt and back to *.lst

Again checked navigation screen with phone connected via usb and google maps and waze appeared on navigation screen

You will also notice that a Sync.xml file showed up so I need to confirm to ford that I updated to sync3 2.3.

I did lose Album Art Cover which I had in Sync3 3.0, however that was a known fact a long time ago with regards to Sync3 2.0,2.2 and 2.3, but a least Android Auto(Google Maps and Waze) works on the navigation screen, but I never had mp3's on a thumb drive to begin with.

autoinstall.txt

post-648-0-34462100-1517751530_thumb.jpg

autoinstall.txt

post-648-0-34490300-1517751987_thumb.jpg

Edited by IraF

Share this post


Link to post
Share on other sites
   

How to confirm that I updated to sync3 2.3, after receiving an email from ford that I need to confirm the sync3 2.3. Trying it on the computer with an email did not work and even ford said that it was useless and I needed to leave the WiFi on at night with car off

and the signal would be picked up in a 5 to 10 minute window. Doesn't Work.

Better way is assuming you have the email from ford about confirming the sync3 2.3 on your phone as well , just transfer the *.xml file from computer to cellphone and select from phone the *xml file using file explorer and the proof is

File explorer or whatever file explorer you have on your phone should do the job.

post-648-0-42923200-1518278081_thumb.jpg

Edited by IraF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had you updated to Sync3 3.0 using the unofficial update method I've seen posted elsewhere?

I recently upgraded to 2.3 from 2.0 and lost Android Auto capabilities. Car was at the dealership for 4 days and they couldn't fix it. Ultimately said it was a bug with 2.3 and AA.

I would roll back to 2.0 if I could but dealership says it's not possible. AA was one of the reasons I bought the 17 MKZ so not pleased it stopped working with my S8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same issue, after upgrading to 3.0 my Android Auto is missing from settings altogether.

Where did you find the 2.2 file? I have been unable to locate it anywhere on the internet. You mention the Australian site, but I cannot seem to find it there either. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, degen said:

I have the exact same issue, after upgrading to 3.0 my Android Auto is missing from settings altogether.

Where did you find the 2.2 file? I have been unable to locate it anywhere on the internet. You mention the Australian site, but I cannot seem to find it there either. 

I had the issue of no Android Auto icon in the settings menu after going from 2.3 to 3.0.  After i plugged my phone into the USB port, the Android Auto icon reappeared in the menu.  If one cable does not work, try another cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Old worn USB cables do cause a lot of issues with data transfer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good day Iraf,

I am having the same issue. Previously i have the version 2.2 with android auto google maps working fine. i then updated to version 3.0 and then android auto is there but will not load the good maps anymore. I have the version 2.2 build 16280 i believe this is the leaked version. 

Now i wanted to downgrade it back to 2.2 and this is what i was doing....

https://www.f150forum.com/f118/howto-downgrade-sync3-v3-0-back-ford-official-v2-2-build-17011-a-398097/

; Gen 3 - Assembly Update - NonNav/NEU - 17011

[SYNCGen3.0_2.2.17011_PRODUCT]

Item1 = HB5T-14G386-TBB

Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-TBB.tar.gz

Options = AutoInstall

 

[SYNCGen3.0_ALL]

Item1 = HN1T-14G381-SA

Open1 = SyncMyRide\HN1T-14G381-SA.tar.gz

Item2 = GB5T-14G386-AA

Open2 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AA.tar.gz

Options = AutoInstall,Delay,Include,Transaction

 

 

; Gen 3 - Assembly Update - NonNav/NEU - 17011
[SYNCGen3.0_2.2.17011_PRODUCT]
Item1 = HB5T-14G386-TBB
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-TBB.tar.gz
Item2 = GB5T-14G386-SB
Open2 = SyncMyRide\GB5T-14G386-SB.tar.gz
Options = AutoInstall
 
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = HN1T-14G423-BA
Open1 = SyncMyRide\HN1T-14G423-BA.tar.gz
Item2 = GB5T-14G386-AA
Open2 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AA.tar.gz
Options = AutoInstall,Delay,Include,Transaction

then i get LST_ERR05 and unable to downgrade. Please help thank you so much. My email is cracwork@gmail.com

From f150 guy these are the 2 files from this link.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

please help how to downgrade. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 2017 and AA works fine with the current version of Sync.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×