Jump to content
Sign in to follow this  
Blackbr

Sync - buggy

Recommended Posts

I like the interface and don't even bother with apple CarPlay. But.....

 

When I plug my phone in and start the car, sometimes sync 3 spots the phone. Sometimes not. I have to unplug and replug the phone to get it to recognize.

 

Sometimes I can select and play my podcasts. Other times I click a podcast to listen to and nothing happens. Sometimes it works fine.

 

Once the map refused to load. Soft reset fixed that.

 

Yes, I could use Bluetooth to do my phone listening but I'd rather interact with Sync 3 than the phone while driving. And charge it too.

 

Is my experience typical? I'm a version 2 and wifi connected. Although I can't verify if I have the latest because when checking version the thing just spins, it never confirms I have the latest version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have only had my car a couple hundred miles, but my iPhone 7 is always recognized and CarPlay starts automatically.

 

I tend to plug the phone in after starting the car.

Edited by Airflow

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think only once have ever had connectivity problems and I plug my phone in almost everytime (Android phone, however). That time I just had to wait little longer and then it worked. I use sync and Android Auto, but mostly Android Auto. I usually plug the phone in before starting the car...

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is an update for the sync (for the onboard modem) and another for sync randomly restarting itself - might also address your phone connection issues

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×